JKP “VISOKO”: OBAVJEŠTENJE ZA STANOVNIŠTVO U MZ GRAČANICA

1481

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga u MZ Gračanica (Šačići, Kovačići, Uvorići, Loznik i Tramošnjik) da imaju uredan odvoz komunalnog otpada svakog utorka, kada se uredno odvlači pepeo i lug.

U naselju Smršnica odvoz komunalnog otpada uredno se vrši svake srijede, ali zbog tehničke nemogućnosti ove godine nemaju odvoz  pepela i luga.

Subotom redovan odvoz pepela i luga imaju korisnici komunalnih usluga u Velikom Čajnu (uži krug oko Medrese)u MZ Gračanici dok odvoz komunalnog otpada imaju redovno svaki utorak.

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko moli sve korisnike koji se nalaze u navedenim naseljima u MZ Gračanica da svoj uredno odvojeni pepeo i lug u odgovarajućim posudama (ukupne  težine do 10 kg) približe pojasu saobraćajnice ispred svojih kuća, kako bi radnici iz Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada bez problema mogli odvući isti, također molimo da svoj komunalni otpad, pepeo i lug iznesu iz svojih privatnih prostora (dvorišta) pred svoj ulaz u dvorište jer naši radnici po zakonu ne smiju ulaziti u tuđi privatni prostor.

Također, molimo sve korisnike koji žive u vršnim dijelovima u navedenim  naseljima u MZ Gračanica gdje zbog tehničke nemogućnosti (prolaska kamiona uskim ulicama), ne možemo ispuniti dužnost i ove godine im odvlačiti pepeo i lug da isti mogu spustiti u niže dijelove naselja i ostaviti ga na odgovarajuća mjesta, te će isti uredno biti odvučen.

Usluga odvoza pepela i luga dodatna je i ne naplaćuje se (besplatna), sve troškove oko odvoza snosi JKP¨VISOKO¨ d.o.o.Visoko, i iskreno se nadamo da će naredne godine svi građani imati ovu uslugu.

Sve informacije vezano za odvoz komunalnog otpada i odvoza luga i pepela možete naći na Facebook stranici JKP VISOKO gdje možete poslati poruku i  sigurno ćete dobiti odgovor na svoje pitanje.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i zajedničkoj saradnji!

JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko