Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Koca

68

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ambasador Koc je iskazao zahvalnost na saradnji i podršci u proteklom mandatu. Za naredni period je najavio inteziviranje saradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Turske u realizaciji novih i ranije započetih projekata.

Izetbegović se zahvalio ambasadoru Kocu i Republici Turskoj na podršci Bosni i Hercegovini, te je iskazao zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje. U kontekstu projekta izvoza mesa u Tursku je razgovarano o modelima pomoći povratnicima u entitet RS kroz njihovo učešće u realizaciji tog sporazuma.

Istaknut je značaj projekta izgradnje autoputa od Sarajeva do Beograda, koji bi povezao velike centre u Bosni i Hercegovini, ali i Bosnu i Hercegovinu sa regionom i Evropom, te bi ujedno dodatno ojačao odnose sa Republikom Turskom. Ovaj projekat bi trebao biti pokrenut prilikom posjete članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Turskoj.

Izetbegović je od Republike Turske zatražio pomoć Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina protiv koronavirusa, saopćeno je iz SDA-a.

RTV Visoko/AA