Humanitarci sa Buka u posjeti jetimima u Gračanici kod Prozora

165

U svijetu savremenog doba i napredne tehnologije, postoje i oni koji se svakodnevno bore za život i egzistenciju. Drage sestrice, ruže mirisne, Lejla i Šejla, ostale su prije tri godine bez mame. Lejla je upravo danas saznala da je primljena u Medresu u Mostar, a Šejla je učenica 8. razreda. Osmijeh na njihovom licu je nejasan i iskrivljen, tek onaj iz pristojnosti. Malene glavice nisu birale ovu tešku sudbinu, ali Uzvišeni Gospodar nam šalje iskušenja. Kada su ostale bez svoje majke, brigu o njima je preuzela nana, majčina mama. Već iznemogla, bolesna i u žalosti za voljenom kćerkom, morala je skupiti snagu da odgaja i brine o ovim djevojčicama. Mnogo im pomaže daidža, ali najveći problem su finansije. On ima svoju porodicu, radi sezonske poslove, te koliko god može pomaže majku i sestrišne. Na svu bol koju nose u sebi, nemaju sredstva ni za najosnovnije uslove za život. Daidža je prije godinu dana počeo svojim radom i trudom graditi kuću za djevojčice. Kuća se gradi u mjestu Prigrađani nadomak Mostara. 
 Humanitarci sa Buka bili su sve ove teške godine uz djevojčice, pomagali ih koliko su mogli. U toku Ramazana uplatili su 3.880 KM za stolariju na kompletnu kuću. Danas su ih pomogli sa 2.500 KM kako bi nastavili opremanje kuće. Djevojčice su počastili sa po 100 KM kako bi kupile sebi neke poklone. 
Njihova nježna i neiskvarena dječija lica, nisu jos ni svjesna u kakvom su se iskušenju našla. Mama im nedostaje i njena smrt je sve promijenila. Njihovo bezbrižno djetinjstvo je ugašeno silom, preko noći su odrasle i našle se u kandžama života. Zato su se svi pokrenuli da bar malo olakšaju njihov teški život. 
Molim Gospodara da ovo hajr djelo primi kod sebe, da ljude koji učestvuju u ovim akcijama nagradi onim za čim dove i žele. Našim djevojčicama, Šejli i Lejli, koje su voljom Svemilosnog ostale bez mame, da Allah tu bol nadoknadi na onom svijetu. Allah vas sve nagradio.

Humanitarci sa Buka!