HOTEL U OBLIKU DŽINOVSKE GITARE

352

Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare kakvu bi poželio i legendarni gitarista Led Cepelina Džimi Pejdž, otvoren na Floridi u Holivudu, još je jedna arhitektonska građevina u svijetu koja privlači pažnju neobičnim izgledom, poput onih u obliku korpe, kruzera, životinja, konzervi, slika.

Hotel, za koga kažu da je nevjerovatan, drugačiji, uzbudljiv, zabavan, da obogaćuje pop kulturu, dio je velikog projekta kompanije Hard Rok. Svake večeri na “fasadi” gitare, uz živopisnu muziku, odgirava se i spektakularni gitar lajt šou.

Dizajniran kao dvije gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, pravi je spektakl za sve koji ga ugledaju. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu, kao i Rok spa od 3.900 kvadrata jer se cijeli hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu.

Hotel, u kome se i nebo ogleda, ima i veliki kazino sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

U hotelu, podignutom na zemlji koja pripada Seminola Indijancima, postoje i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova za najrazličitije ukuse.

Hotelu je pridodat naziv Seminole – jedinih Indijanaca na tlu SAD-a koji nikada u istoriji službeno nisu kapitulirali. Američka vlada im je priznala suverenitet nad plemenskom teritorijom.