GRADONAČELNIK GANIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA ČLANOVE TKD KOLEKTIVA BOSNA VISOKO

223

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić je upriličio prijem za takmičarsku ekipu TKD kolektiva Bosna, koja nas je u proteklom periodu obradovala sjajnim rezultatima.

Podsjećamo, na veoma kvalitetnom Balkanskom prvenstvu u Rumuniju, trofejni tim iz našeg grada je osvojio četiri titule balkanskog prvaka uz tri bronzane medalje.

Zlato su osvojili: Fahrudin Adilović, koji je i dvostruki kadetski evropski prvak, Amina Hrvat, Sajra Kajević i Tarik Ohran. Bronzanim medaljama su se okitili: Adin Šahić, Aldin Islamović i Nedim Lisak.

Gradonačelnik je čestitao na velikom uspjehu, poručivši da će Gradska uprava i dalje, kao što je to i do sada bio slučaj, maksimalno podržavati sve sportiste iz našeg grada.

Prema njegovim riječima, svaki Visočanin mora sa posebnim emocijama i radošću da slavi i bude ponosan na sve uspjehe visočkih sportista, koji su napravili iskorak na međunarodnoj sceni i jedni su od najboljih ambasadora našeg grada i naše domovine.

Trener TKD kolektiva Bosna Edin Kajević – Kaja je, osvrčući se na protekli period, zahvalio gradonačelniku na nesebičnoj podršci, koja je u finansijskom, moralnom i svakom drugom smislu, često i presudna prilikom priprema za najteže izazove.

Gradonačelnik je podsjetio da je Gradska uprava kroz Budžet već izdvojila poseban novčani iznos za vrhunska ostvarenja, a za narednu godinu su planirana dodatna novčana sredstva kao finansijski stimulans svim sportskim kolektivima sa područja našeg grada.

Prijem je iskorišten i za podsjećanje na veličanstven uspjeh Elvedine Muzaferije, koja je zlatnim slovima ispisala historiju bosanskohercegovačkog skijanja.

Gradonačelnik sa saradnicima je bio na licu mjesta u švicarskom skijalištu St. Moritz-u i sa posebnim emocijama uživao u nezaboravnoj vožnji 22-godišnje Visočanke.

Na kraju prijema su razmijenjeni i prigodni pokloni, uz obećanje da će se najpozitivnije visočke priče, kojima se naš grad i naša domovina ponose i dalje biti nastavljene te da će se eskpanzija taekwondoa i općenito sporta u kraljevskom gradu nastaviti ubrzanim razvojnim koracima.

Slaven Mirković