GRADONAČELNIK GANIĆ: BEREMO PLODOVE RADA IZ VREMENA KADA JE VISOKO IMALO PREMIJERA ZDK – ZAVRŠENI RADOVI NA REZERVOARU DUBRAVE

551

Vrijeme diktature je prošlo, kao i vrijeme skrivanja zasluga drugih i drugačijih. Pogotovo vrijeme kada su drugi radili, lobirali i osiguravali finansijska sredstva za Visoko, a oni koji su samo aplicirali tj. popunili formulare, zasluge pripisivali samo sebi!

Posebna je čast biti u prilici da kreiraš, odobravaš sredstva za projekte u Visokom, a onda kroz kratko vrijeme postaneš direktni implementator realizacije odobrenih finansijskih sredstava. Upravo rezervoar Dubrave je jedna takva priča, u kojoj je satkana čast, ali i privilegija. Odobrio kao premijer Ze-Do kantona, a realizujem kao gradonačelnik Grada Visoko.

Hajrom su završeni radovi na rezervoaru Dubrave, a u sklopu projekta “Proširenje gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko – Podsistem Moštre“.

Izgradnjom rezervoara Dubrave kapaciteta 700 kubika u naselju Biskupići jedan su od preduslova da se snabdijevanjem pitkom vodom mogu riješiti naselja: Ravne, Paljika, Dubrave, Srhinje , Muhašinovići, Biskupići, Donja Zimča, Gornja Zimča, Kozarci, Šareni Hanovi, Gornje Moštre, Monjare, Orašac, Kološići i Liješeva.

Radovi su završeni, fakture ispostavljene i proslijeđene u Kanton, a sada u Gradskoj upravi popravljamo i rješavamo krupne greške koje je predhodna vlast učinila prilikom potpisivanja sporazuma i ugovora, jer nije vodila računa o zakonskim propisima koji tretiraju finansijsko poslovanje! Vjerovatno ćemo morati uključiti i Gradsko vijeće da nam pomogne!

RTV Visoko/Mirza Ganić – FB Page