Gradonačelnica Babić upriličila prijem za najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferija

70

Gradonačelnica Visokog Amra Babić, upriličila je danas prijem za Elvedinu Muzaferija, trofejnu skijašicu, višestruku prvakinju Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju i dobitnicu Povelje Grada Visoko za 2020. godinu.

Značajne sportske uspjehe Visočanke, gradonačelnica Babić prepoznaje kroz godine, te u ime Gradske administracije, ali i svoje lično ime, Elvedini čestitala sve dosadašnje uspjehe diljem svijeta na skijaškim stazama.

  • Promovirala si Visoko i Bosnu i Hercegovinu, te je Gradsko vijeće odlučilo da te nagradi sa najvećim priznanjem, Poveljom Grada Visoko, sa željom da imaš mnogo zdravlja i sportske sreće – istakla je gradonačelnica Babić.

Podsjetimo, ova mlada Visočanka i sportistkinja, ostvarila je značajne rezultate na mnogobrojnim takmičenjima. Bila je učesnica Zimskih olimpijskih igara mladih u Norveškoj, a na Olimpijadi u Pyeongchangunu, Elvedina je imala čast da nosi zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju igara.

Elvedina je prva skijašica iz BiH koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove.Vozila je kombinaciju u Austriji i na kraju stigla do 29. pozicije, koja joj je donijela dva boda. Posebno je zanimljiv podatak da je jedina alpska skijašica u historiji BiH koja vozi svih pet disciplina u skijanju.

Muzaferija se zahvalila gradonačelnici Babić na prijemu i na dosadašnjoj podršci, te joj je ovog puta uručila skijašku kuglu u znak zahvalnosti.