Gradonačelnica Babić posjetila mještane Holića: Trajno riješen dugogodišnji problem vodosnabdijevanja

723

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je naselje Holići u MZ Kralupi. Za mještane ovog naselja u proteklom periodu riješen je dugogodišnji problem vodosnabdijevanja. Nakon toliko godina, na česmama mještana Holića potekla je pitka voda i ima je u dovoljnim količinama.

Za mještane ovo je veoma značajan projekat, te su srdačno ugostili gradonačelnicu Babić i saradnike, puni zahvalnosti što je riješen krucijalni problem Holića.

Hamdo Ahmić, mještanin sela Holići, uz tople riječi zahvale i pun emocija, govorio je o dugogodišnoj borbi za pitku vodu u Holićima. Kaže da su im mnogi ranije dolazili i obećavali, pa govorili da nema kapaciteta. Međutim, voda koja je, kako Hamdo kaže spas i blagoslov, napokon je potekla u ovom naselju.

Senida Jašarević je podijelila svoju radost sa nama, oduševljena kako napokon može upaliti mašinu za veš bez razmišljanja. Za je voda olakšica i spas, jer kako kaže, ko nije živio bez vode, nikada neće spoznati njenu vrijednost. Jer za takve voda nikada nije skupa.

Podsjećamo, Grad Visoko zajedno sa JKP ‘Visoko’ kroz projekat vodosnabdijevanja našeg grada realizuje različite radne aktivnosti, s ciljem obezbjeđenja pitke vode za naše sugrađane.

Putem Službe za vodovod i kanalizaciju JKP ‘Visoko’ završena je realizacija svih radova na proširenju vodovodne mreže u naselju Holići. Na vodovodnoj mreži izvršeno je polaganje primarnog cjevovoda ukupne dužine 500 metara sa pratećim fazonskim dijelovima.

Ulaskom naselja Holići u jedinstveni vodovodni sistem grada Visoko, za stanovnike navedenog naselja trajno je riješen svakodnevni problem oko dovoljne količine pitke vode koji ih je pratio godinama.