Gradonačelnica Babić obišla naselje Smršnica: Trajno riješen problem vodosnabdijevanja

676

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je naselje Smršnica povodom ulaska ovog naselja u jedinstvenu vodovodnu mrežu grada Visokog. Za mještane Smršnice riješen je problem vodosnabdijevanja dovoljnom količinom pitke vode.

Mještani Smršnice pokazali su zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelnici, kazavši da je vodosnabdijevanje dio javnog dobra te da su izuzetno zadovoljni, jer osjećaju sigurnost u dovoljne količine pitke vode koja im je do sada bila krucijalni nedostatak.

Grad Visoko zajedno sa JKP “Visoko” kroz projekat vodosnabdijevanja našeg grada realizuje različite radne aktivnosti, s ciljem obezbjeđenja pitke vode za naše sugrađane. U proteklom periodu, putem Službe za vodovod i kanalizaciju završena je realizacija svih radova na proširenju vodovodne mreže u naselju Smršnica u MZ Gračanica.

Podsjećamo, navedeni radovi u naselju Smršnica započeli su početkom prošlog mjeseca, te je kao završni dio radova na vodovodnoj mreži postavljena i stavljena u funkciju pumpna stanica, čime je riješen problem vodosnabdijevanja gornjeg dijela naselja Smršnica, a time je komplet naselje dobilo snabdijevanje pitkom vodom sa izvorišta Vrutak.

Ulaskom naselja Smršnica u jedinstveni vodovodni sistem grada Visoko, za stanovnike navedenog naselja trajno je riješen svakodnevni problem oko dovoljne količine pitke vode koji ih je pratio godinama. Mještani Smršnice će u budućnosti imati zadovoljenu osnovnu životnu potrebu, a to je potreba za pitkom vodom u dovoljnim količinama.