FOTO: Novosti iz Škole fudbala Liješeva

137

Prošlog vikenda je u Ilijašu u organizaciji ŠF Tempo Ilijaš odigran turnir 1. Tempo Cup memorijal “Hašim Spahić”.

Školu fudbala Liješeva na ovom turniru su predstavljali dječaci rođeni 2011/2012. godine i u vrlo jakoj konkurenciji su osvojili 1. mjesto.

Na turniru je uzelo učešće 8 ekipa podijeljenih u dvije grupe, a prvoplasirane ekipe koje su u subotu kroz grupu izborile finale sastale su se u nedjelju u velikom finalu.

Pored Liješeve finale je izborila ekipa domaćina ŠF Tempo Ilijaš i u veoma dobrom susretu gosti iz Liješeve su golom Sulejmana Bajrića osvojili prvo mjesto. Pored pehara za 1. mjesto, najbolji pojedinci ovog turnira su iz ŠF Liješeva – najbolji igrač Amer Ohran i najbolji strijelac Sulejman Bajrić.

Pehar za prvo mjesto primio je kapiten SF Liješeva Bilal Ohran, koji je i na ovom turniru pokazao svoj potencijal i koji već pokazuje da će biti velika nada u budućnosti.

“Hvala organizatoru za poziv na ovo druženje, zaista jedan lijepo organizovan turnir i fino druženje u ova dva dana. Što se tiče same kvalitete ekipa, zaista je bilo dobrih protivnika, dobrih utakmica i ubuduće ćemo se odazvati našim sportskim prijateljima iz Ilijaša, zaista su se pokazali kao pravi domaćini. Što se tiče moje ekipe zadovoljan sam prikazanim, dečki su ispoštovali sve što smo se dogovorili i što radimo kroz treninge i danas sam zaista sretan kada vidim kako nas kao školu i naš grad predstavljaju na ovim i ovakvim turnirima”, rekao je Mahir Bajrić ispred ŠF Liješeva.

Ova Škola fudbala radi dva puta u sedmici, subotom od 16h do 19h i četvrtkom od 17 do 19h. Također, uputili su i poziv svim dječacima od 6 do 14 godina da se učlane i budu dio tima Škole fudbala Liješeva.

RTV Visoko/Visoko.co.ba