FIRMI PORČA URUČENI NOVI CERTIFIKATI KAO PRIZNANJE ZA DOSADAŠNJI RAD I UVERTIRA ZA JOŠ ZNAČAJNIJA OSTVARENJA NA DOMAĆEM I INOZEMNOM TRŽIŠTU

346

U prostorijama firme Porča d.o.o. prvi februarski dan  je bilo iznimno svečan. Upriličena je dodjela značajnih certifikata 14 001 i 45 001 koji se odnose na Sisteme upravljanja okolinom i Sisteme upravljanja zdravljem i bezbjednošću na radnom mjestu, kao veliko priznanje za dosadašnji rad te uvertira za još značajnija ostvarenja na domaćem i inozemnom tržištu.

Dodjelu certifikata je svojim prisustvom uveličao gradonačelnik Visokog Mirza Ganić uz veliki broj privrednika, poslovnih saradnika i prijatelja ugledne i prepoznatljive visočke firme, koja je osnovana 1988. godine i bavi se širokim spektrom djelatnosti.

Gradonačelnik je čestitao na dobivenim certfikatima te istakao ponos i zadovoljstvo činjenicom da u našem gradu postoje iznimno uspješni privredni subjekti koji trebaju da budu osnov razvoja svake lokalne zajednice.

Direktor certifikacijske kuće DQSBH, gospodin Derviš Čengić je uručio certifikat direktoru firme, gospodinu Sakibu Porči, koji se potom prigodnim riječima obratio prisutnima i poručio kako će firma nastaviti sa realizacijom uspješnih projekata.

Održana je i kratka prezentacija visokokvalitetnih proizvoda vidljive zaštitne radne opreme, koje firma Porča, također, proizvodi i želi izvoziti na evropsko tržište.

Da bi se ta želja ostvarila, potreban je certifikat ISO 20 471 i njegovo sticanje biće primarni cilj firme u bliskoj budućnosti.

Podsjećamo da firma Porča već dvije godine posjeduje Certifikate koji se odnose na Sistem upravljanja kvalitetom i Opći zahtjev za proizvodnju opreme za zaštitu na radu.

Dakle, kontiunirano nadograđivanje i usavršavnje u svim poslovnim sferama se nastavlja, a usmjerenost na kvalitet i zadovoljnog kupca i dalje ostaju najosnovniji zadatak.

Opširniji prilog sa izjavama gradonačelnika Ganića i direktora Porče pogledajte večeras (utorak, 1. februar) u Vijestima TV Visoko.

Slaven Mirković