FHMZ / I danas sunčano, temperature do 18 stepeni: Objavljena prognoza do subote

64

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

24. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

25. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stepen. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stepeni ili niža.

26. februara 2021. godine, dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjeraa. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba