FAHRUDIN ADILOVIĆ SVJETSKI A NAŠ – UČESTVOVAO NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU 2022 (SOFIJA, BUGARSKA)

217

Naš član Fahrudin Adilović, kadetski europski prvak, je kao član juniorske taekwondo selekcije BiH je učestvovao na svjetskom juniorskom prvenstvu 2022 u Sofiji, Bugarska – (Junior) Sofia 2022 World Taekwondo Junior Championships, a koje se održava od 02.08-08.08.2022. godine. Fahrudin je putovao u pratnji glavnog trenera Kajević Edina Kaje. 

Na svjetskom juniorskom prvenstvu konkurencija je bila izuzetno jaka te je Fahrudin imao u svojoj kategoriji 60 takmičara iz cijelog svijeta. U prvoj borbi je dobio za protivnika albanca kojeg je pobijedio sa rezultatom 2 :1, dok je u drugoj borbi dobio je amerikanca i izgubio rezultatom 2 : 0.

Ono što možemo istaći da je Fahrudinu Adiloviću bio najmlađi junior svojoj kategoriji -59, te smo prezadovoljni rezultatom koji je napravio jer je prvi put nastupio na svjetskom prvenstvu i za TKD  Kolektiv Bosna ovo je izniman rezultat da imamo učesnika na svjetskom prvenstvu. Na samom svjetskom juniorskom prvenstvu  po svim nastupima najviše osvojenih zlatnih medalja ima Južna Koreja a odakle ovaj sport i potiće, a što se tiće BiH do sad svi takmičari su prošli po jedno ili maksimalno dva kola, dok je Fahrudin trebao 4 kola da prođe da bi dosegao makar bronzanu medalju, sve ovo govori o izuzetno jakoj konkurenciji najboljih svjetskih boraca.

Predsjetojeće takmičenja koja nam predstoje su :

Evuropsko klubsko prvenstvo u Estoniji u mjesecu augustu, te međunarodno prvenstvo Korčula open 2022 krajem mjeseca Augusta, a u septebmru mjesecu Slovenija open 2022 te Albanija open 2022.

Napominejmo da posljednjih 15 dana mjeseca augusta kompletan TKD Kolektiv  Bosna će ići na odmor do početka školske nastave a gdje krećemo s upisnom rekreativaca i novih članova.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali odlazak našeg šampiona na svjetsko juniorsko prvenstvo a to su : Grad Visoko, BH pošta, ZE-DO kanton.

Našem takmičarima želimo uspijeh u predsojećim tamićenjima.

VAŠ TAEKOWONDO KOLEKTIV BOSNA!