DRAGAN BURSAĆ: PROMOCIJA U VISOKOM JEDNA JE OD NAJVAŽNIJIH I POSEBNO MI ZNAČI!

226

Vrijedni tim visočke Gradske biblioteke nastavlja sa organizacijom nezaboravnih događaja u našem gradu.

U KC Altindag-Visoko upriličena je promocija knjige Dragana Bursaća – Čekajući Dylan Doga u Srebrenici, koja je, očekivano, okupila veliki broj zainteresovanih.

Sa vidno uzbuđenim i emotivnim autorom knjige smo porazgovarali nekoliko minuta uoči promocije.

Naglasio je da Visoko karakteriše posebno profilirana i čitalački istančana publika te poručio da je visočka promocija jedna od najvažnijih i najznačajnijih u Bosni i Hercegovini.

Osvrnuo se i na protekli period, a posebno zadovoljstvo, kako je istakao, mu pričinjava činjenica da promocijama u našoj zemlji i inostranstvu prisustvuje veliki broj mladih ljudi, koji  moraju razumjeti i shvatiti poruke kako se zlo na ovim prostorima više nikada ne bi ponovilo.

Osim autora, knjigu su tokom promocije tematizirali i prigodne poruke uime organizatora uputili Ajša Šahinović i Amila Tekešinović.

Iskonske poruke traganja za istinom po kojima je Dragan Bursać prepoznatljiv, još jednom su se pokazale kao neophodne prilikom racionalnog razmišljanja s ciljem u književnim djelima oživljavanja stradalih tokom agresije na našu jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

Nadamo se da će sve u konačnici rezultirati uspješnim pokušajem da se od zaborava sačuvaju heroji te da isti posluže kao svjetionik narednim generacijama, koje moraju njegovati najplemenitije sjećanje na sve one čija su imena zlatnim slovima ugravirana u historiju naše slobodne i nezavisne domovine, kojom se ponosimo.

Istina nema alternativu, a čitanje i pisanje o relevantnim događajima je najadekvatniji način širenja uvida u stvarnost uz priče koje su uvijek aktuelne i primjenjive, pogotovo u sadašnjim kompleksnim i turbulentnim vremenima.

Slaven Mirković