DIREKTORICA GRADSKE BIBLIOTEKE VISOKO AJŠA ŠAHINOVIĆ NA TURSKOM JEZIKU ODRŽALA PREDAVANJE NA TEMU: BIBLIOTEKE U BIH I GRADSKA BIBLIOTEKA VISOKO

243

Na poziv udruženja ANKOS AKADEMI, dana 08.04.2021. godine, direktorica Gradske biblioteke Visoko Ajša Šahinović je putem webinara na turskom jeziku održala predavanje na temu ‘’Biblioteke u Bosni i Hercegovini i Gradska biblioteka Visoko’’.

Webinaru je uživo prisustvovalo 40 predstavnika univerziteta i istraživačkih centara. Raduje nas da je turskoj akademskoj i kulturnoj zajednici kvalitetno predstavljeno bibliotekarstvo u Bosni i Hercegovini, te da je kultura našeg grada predstavljena upravo kroz rad i zalaganje Gradske biblioteke Visoko.

Također smo ponosni što smo na taj način doprinijeli razvoju kulturne diplomatije između Bosne i Hercegovine i Turske. ANKOS AKADEMI (Akademija Ankos) je udruženje koje čini 155 univerziteta i istraživačkih instituta, te 60 izdavačkih kuća. Snimak kompletnog webinara bit će uskoro dostupan na Youtube kanalu ANKOS Web.

RTV Visoko/Gradska biblioteka Visoko