DELEGACIJA NS/FS BIH NA SASTANKU U BEOGRADU

56

Delegacija NS/FS BiH u sastavu Elmir Pilav, VAR projekt menadžer, Tarik Kečo, koordinator za sudije, Robert Zrilić, potpredsjednik Komiteta za sudije i Ognjen Valjić, instruktor suđenja i generalni sekretar FSRS boravila je juče u Beogradu na sastanku sa predstavnicima FS Srbije i Arena Sport TV, u vezi sa uvođenjem VAR sistema u domaće takmčenje.

Predsjednik Komisije za sudije FSS Milan Karadžić i sekretar za sudije Igor Radojčić prezentovali su isklustva Fudbalskog saveza Srbije sa uvođenjem VAR sistema, te izazove sa kojim su se susretali, a koji će biti od koristi pri implementaciji ovog sistema u m:tel Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U prethodnom periodu su već održani slični sastanci i sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog Saveza koji će biti od velike pomoći kod donošenja odgovarajućih odluka.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je ranije istakao kako je uvođenje VAR sistema jedan od prioritetnih zadataka za naš Savez, te se intenzivno radi na aktivnostima njegovog uvođenja u elitno bh. fudbalsko takmičenje.

RTV Visoko/NFSBiH.ba