Nedjelja, 10 Decembra, 2023

ČETIRI PREZENTACIJE DR. OSMANAGIĆA U ČIKAGU

U blizini milionskog Čikaga u američkoj državi Illinois, u gradiću Wadsworth, održava je Peta međunarodna konferencija ‘Global Pyramid Conference 2023’ od 22.-24. septembra 2023. (www.globalpyramidnetwork.com).

Tokom trodnevne konferencije učestvovalo je petnaest govornika koji su govorili o različitim aspektima nauke o piramidama. Skup je održan u predvinom ambijentu ‘Gold Pyramid House’, replike Velike egipatske piramide, samo devet puta manje po dimenzijama (www.goldpyramid.com).

Ključni govornik konferencije bio je Dr Semir Osmanagić koji je imao čak četiri prezentacije: ‘Sve piramide svijeta’, ‘Piramide Maja’, ‘Ljekovita energija bosanskih piramida’ i ‘Neobični energetski fenomeni vezani za piramide’.

Inače, Dr Osmanagić je bio prvi dobitnik ‘Amalia Edwards’ nagrade 2016. godine za doprinos nauci o piramidama, koju dodjeljuje organizacioni odbor konferencije. Nakon njega, isto priznanje su dobili čuveni egipatski naučnik i tvorac nove naučne discipline biogeometrije Ibrahim Karin, zatim osnivač ‘Piramidalnog pokreta spiritualne nauke’ pokojni Sri Brahmarši Patriji iz Indije i autorica knjige ‘Pyramid Energy: The Philosophy of Good, the Science of Men’ Mary Hardy iz Michigana (SAD).

Ovo je bila izvanredna prilika za promociju bosanskih piramida, tunela i parka i pozivnica za posjet Visokom turistima ili potencijalnim volonterima za slijedeću godinu. Prije konferencije, Dr Semir Osmanagić je imao četiri intervjua za velike radio stanice u SAD i podcaste.

Turneja Dr Osmanagića se nastavlja istraživačkom posjetom državi Wisconsin i, na koncu, državi Texas.

RTV Visoko/Fondacija AP BPS

povezani članci

spot_img
spot_img

POPULARNO