Bosanska dolina piramida naredne godine domaćin još jednog velikog festivala

343

U Multimedijalnoj dvorani parka Ravne 2 u subotu 5. decembra je održana press konferencija, a povod je interesantni festival koji će se naredne godine održati u Visokom i Bosanskoj dolini piramida. Press konferenciji su prisustvovali organizatori ovog festivala, članovi pododbora samog festivala, kao i predstavnici Fondacije, direktor i osnivač dr. Semir Osmanagić i programska direktorica parka Ravne 2, Azra Ohran Zubić.

– Ovim poslom se bavim 30 godina, organizirao sam brojne događaje i ovo bi trebala biti kruna mog rada. Planiramo 21 dan muzike, plesa, performansa, radionica, izložbi, dječijeg programa, likovnih kolonija, duhovnosti i naturalnog isjeljenja. To su ustvari segmenti od kojih se sastoji naši festival, a ono što bih trenutno mogao da spomene jeste da ćemo na samom otvorenju zasigurno imati jedno veliko muzičko ime, koje će privući ljude iz naše zemlje, ali i cijelog svijeta. Festival je planiran za narednu godinu u terminu od 31.jula do 21.augusta, od danas imamo otvoren i naš oficijelni sajt na kojem će blagovremeno biti objavljivane sve informacije vezane za ovaj veliki festival, koji je dio regionalnog festivala „Mother Earth Fest“. – pojasnio nam je jedan od organizatora, Branko Vrdoljak.

Interesantno je pomenuti kako su u organizaciju festivala uključena brojna imena iz cijele BiH, ljudi koji iza sebe imaju godine iskustva u organizaciji ovakvih događaja, ali organizatori pozivaju i sva ostala udruženja i pojedince da im se pridruže.

– Centralni dio festivala će se održavati u Parku Ravne 2 u Bosanskoj dolini piramida, a ovo je samo dio velikog projekta, čiji je fokus na zaštiti i prepoznavanju voda BiH i to će biti nit koju ćemo provlačiti kroz cijeli festival. Ovu priliku koristim da pozovem sve organizacije, pojedince, udruženja i fondacije da budu dio ovog velikog projekta i festivala, radujemo se saradnji sa svima i nadamo da će ova priča da zaživi. – kazala nam je Smilja Janković.