Bilten aktivnosti PS Visoko za dane 11. i 12. septembar 2018.

217

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dane:

11.9.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Teške krađe      (član 287. KZ FBIH).
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 32 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

13.09.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Kompjuterska prevara (član 395. KZ FBIH).
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 37 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO