Bilten aktivnosti PS Visoko za dane 11. i 12.10.2018. godine

468

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dane:

11.10.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 45 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 16 prekršajnih Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije.

12.10.2018. godine

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, tučom i posjačenjem na ulici.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 55 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 16 prekršajnih Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom  pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom, upravljanje neregistrovanim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO