Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 9.10.2018. godine

561

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 09.10.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 43 vozača i vozila kojom prilikom su uručili 8 prekršajnih Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su:upravljanje vozilom pod dejstvom alkoholaupravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO