Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 7.6.2018.

271

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 7.6.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to: teška krađa (član 287.KZFBIH) i krivično djelo Posebni slučajevi krivotvorenja – korištenje nepripadajućih registarskih oznaka na vozilu (Član 374. KZ FBIH).
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 4 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 40 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 asistencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO