Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 10.10.2018. godine

484

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 10.10.2018. godine:

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to: Ugrožavanje sigurnosti (Član 183.KZ FBIH ) i Krađa (Član 286. KZ FBIH).
  2. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, naročito drskim ponašanjem i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici su kontrolisali 31 vozača i vozilo kojom prilikom su uručili 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje teretnim motornim vozilom koje nije tehnički ispravno, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari#

S poštovanjem.

POLICIJSKA STANICA VISOKO