Nedjelja, 10 Decembra, 2023

BiH: Od danas zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače podsjećaju da je od danas zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera u Bosni i Hercegovini vidljivost je smanjena zbog magle.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na dionici magistralnog puta Konjic – Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 7.30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Lukavac – Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla – Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup – Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača još danas i sutra od 10 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Banja Luka – Čađavica, na dionici Han Kola – Stričići. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem (Han kola – Ledenice – Stričići).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog vjerskih praznika Svi sveti i Dušni dan danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

RTV Visoko/AA

povezani članci

spot_img
spot_img

POPULARNO