Beko i Omega d.o.o. donirali veš mašinu i sušilicu za izolatorij u Visokom (Foto)

858

Grad Visoko je prvi u BiH angažmanom i velikom profesionalnošću dostigao najveći nivo zaštite od pandemije. U KSC-a Mladost započeta je izgradnja izolacionog centra za smještaj eventualno oboljelih lica sa lakšom kliničkom slikom.

Najveća prednost ovog prostora je što se izolacioni centar nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i omogućava formiranje dvije zone kretanja – za medicinsko osoblje i za bolesnike.

Pokrenute su neophodne aktivnosti i radnje oko prilagođavanja i opremanja prostora za objekat
kapaciteta oko 50 kreveta, a ukoliko se za to ukaže potreba, uspješno će moći odgovoriti potrebama smještaja lakših i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Izolacioni centar u Visokom je urađen uz nesebičnu pomoć i podršku visočkih privrednika. Primjer dobre prakse i saradnje je i firma Omega d.o.o Živinice, lider na tržištu bijele tehnike i potrošačke elektronike u Bosni i Hercegovini i ekskluzivni distributer za robne marke Beko i Grundig. Trenutno pripada grupi od deset najvećih trgovačkih kuća u državi.

Zahvaljujemo se svim društveno odgovornim firmama koji daju svoj doprinos i pomažu Gradu Visokom u borbi sa koronavirusom.