ALIĐUN ZA LEĐA, KAPUT NA LEĐA- ULOVIMO SUNČANI DIO AVGUSTA

848

Pet je stvari zbog kojih je ljeto jako korisno za vaše tijelo.

Znojenje

Iako je neugodno, istina je da znojenje može biti dobro za vas. Znoj vam može pomoći da pobijedite infekcije jer čisti kožu od bakterija i gljivica. Znojenje ujedno poboljšava cirkulaciju i otvara pore, što je korisno kod akni.

Vrijeme odmora

Odmori smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje. Za mnoge ljude godišnji daje i novu perspektivu i motivaciju da se posvete svojim ciljevima.

Srce vam je zdravije

Istraživanje koje je provedeno 2012. pokazalo je kako je opasnost od srčanog udara i bolesti srca veća zimi nego ljeti. Točnije da su čak 26 do 36 posto veće šanse za srčani udar, zatajenje srca i druge bolesti srca zimi.

Super zdravo voće

Baš koliko su ukusne jagode, borovnice, maline, trešnje i lubenice su i zdrave. Pune su antioksidanta i vitamina, a imaju vrlo malo kalorija. Trešnje ubrzavaju oporavak nakon vježbe i smanjuju bol, borovnice smanjuju kolesterol i rizik od dijabetesa, maline i kupine su odličan izvor vlakana.

Plivanje

Tokom plivanja koristite sve mišiće i pojačavate snagu. Osobe koje pate od bolnih zglobova ili artritisa mogu vježbati u vodi bez pogoršanja simptoma. Nije na odmak spomenuti i kako plivanje smanjuje depresiju i poboljšava raspoloženje