Aktiv žena “Hidžab” Islamski centar Hanovi realizirao brojne aktivnosti

262

Darežljivot je jedna od najljepših duhovnih osobina kod čovjeka. Ramazan je prilika za darežljive jer je to mjesec sveopćeg dobra. Bez obzira što ćemo i ovaj Ramazan pamtiti po pandemiji, ograničenosti kretanja, nemogućnosti zajedničkih druženja i iftara u onolikom broju u kojem smo navikli, insan treba da se bori za ibadete i hajr koje trenutna saituacija dozvoljava.

Aktiv žena Hidzab, IC Hanovi je i ovog ramazana, hvala Bogu, prikupio sredstva te iznenadio iftarima starije, one koji sami žive , bolesne te određeni broj migranata.

Ukupno su podjeljena 72 iftara na području Liješeva, B. Mahala, Kološići, Poriječani , Okolišće, Radinovići, Smršnica, Debeli Nišan, Hanovi, Visoko (migranti). Također nešto iftara je odnešeno prema Kaknju i u Sarajevo (migranti).

Imale smo za cilj da ovo dobro djelo dotakne što veće područje našeg Medžlisa. Molimo Uzvišenog Gospodara da nam ovo djelo upiše u hajr i sevap, da nam popravi stanje i olakša nastavak naših aktivnosti, otkloni bolest i pojača Iman. Amin!

Uzvišeni Allah nas upozorava: Ne drži ruku svoju stisnutu, a ni posve otvorenu, da ne bi prijekor zaslužio i bez ičega ostao. Gospodar tvoj pruža obilnu opskrbu onome kome hoće, a i ograničava je, jer zna i vidi robove Svoje. (El-Isra’, 29-30)

RTV Visoko/Medžlis IZ Visoko