Četvrtak, 18 Aprila, 2024

NOVI REFLEKTORI NA POMOĆNOM STADIONU “LUKE”

Grad Visoko dugi niz godina pruža podršku usmjerenu ka unapređenju uslova na gradskom stadionu „Luke“ s ciljem aktivnijeg učešća djece u sportu i boravka u zdravom okruženju.

S tim u vezi, Grad Visoko je putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke realizovao još jedan značajan projekat koji se odnosi na modernizaciju javne rasvjete na pomoćnom stadionu „Luke“.

Na ovoj lokaciji postavljeni su novi reflektori koji će omogućiti omladinskim selekcijama da prvenstvene utakmice igraju i u noćnim terminima.

Grad Visoko je i proteklih godina realizovao projekte koji su uveliko poboljšali uvjete za odvijanje sportskih aktivnosti. Posebno treba spomenuti projekte modernizacije javne rasvjete, ugradnje alarmnog i video nadzora, postavljanje umjetne trave na pomoćnom stadionu uz regulaciju oborinske i površinske odvodnje, rekonstrukciju tribina, sanaciju i obnovu svlačionica, unutrašnjih prostorija kluba, kao i nabavku i postavljanje betonskih kanti za otpatke.

Grad Visoko ostaje opredijeljen strateškim ciljevima stvaranja uvjeta za masovan angažman mladih u sportu što u konačnici znači zdravo odrastanje i građenje aktivnih pojedinaca i jake zajednice.

Press Grada Visoko

povezani članci

POPULARNO